Koffiepraat

Gepubliceerd op 11 april 2020 om 11:29

Net binnen op kantoor, jas opgehangen en de computer opgestart. Eerst nog even een kopje koffie halen voordat we beginnen.   

Toen ik nog op kantoor werkte begon iedere dag op deze manier. Je loopt naar het koffieapparaat op de gang en wacht op je voorganger die hetzelfde idee heeft en neemt ondertussen de dag van gisteren en de laatste roddels door. Niet dat de diepvrieskoffie op het werk de moeite waard is, maar het is een sociaal moment. Koffie nodigt uit tot converseren. Iedereen heeft er wel iets mee en drinkt het op zijn eigen manier. Inmiddels werk ik al jaren in de koffie en ben ik vrij kieskeurig welke koffie ik drink en op welke manier. Iedere ochtend drink ik samen met mijn vrouw een filterkoffie en pas de manier van zetten, temperatuur van het water en de hoeveelheid gemalen koffie af op de herkomst, verwerkingsmethode en branding van de koffie. Tja, je hebt ochtend- en avondmensen, maar ik ben een after koffie mens.   

Het zwarte goud is ook waar ik over wil bloggen. Leuke recepten delen, wanneer en op welke manier worden de filterkoffie, Kopi Luwak en Turkse Koffie gedronken, wat wordt erbij geserveerd en waarom wordt het gedronken? Ik geef wereldwijd trainingen over koffie en weet zeker dat blogs en columns mij helpen meer exposure te krijgen, waardoor ik meer trainingen mag geven. Naast het geven van trainingen ben ik ook erg betrokken bij het lot van de koffieboeren. Degenen die zorgen dat we iedere dag van ons kopje espresso mogen genieten, zijn al jaren onder de kostprijs aan het produceren. Velen stappen over op andere vormen van inkomen, omdat ze simpelweg niet rond kunnen komen. Ik werk aan projecten waarbij we de producenten leren om naast het leveren van alleen de koffieboontjes ook op andere manieren voor eten op tafel kunnen zorgen. Hier is awareness voor nodig, waardoor ik weer bij de blogs en columns kom.   

In deze tijd van corona quarantaine bel ik met een van mijn vrienden of ouders terwijl ik aan de koffie zit. Mijn vader en moeder bel ik niet zo vaak, maar als zoon is het toch wel een verplichting om af en toe wat van je te laten horen. Terwijl ik met mijn moeder bel ben ik ondertussen mijn mail aan het doornemen of wat aan het opzoeken op internet. Multitasken gaat erg goed wanneer je scherp bent door de cafeïne. Wanneer mijn moeder dan een droge mond heeft van het praten stoppen we, bedanken we elkaar voor het gesprek. Drinkt zij haar Senseo op en is mijn mailbox leeg. Iedereen blij.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.